Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Αυγούστου 2011

Τούρκοι πράκτορες έβαλαν την φωτιά στον Έβρο;

Εφημερίδα: ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ 1.

http://gdailynews.wordpress.com/









Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που… απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;;;

Αποκαλύψεις από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ
Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”


Στα 66 χρόνια εκδοτικής της ζωής η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Και ειλικρινά σήμερα είμαστε τουλάχιστον εξοργισμένοι ακούγοντας τα διάφορα ΜΜΕ να μιλούν για τον καημένο, τον ΑΓΝΩΣΤΟ αγρότη, που αγόρασε ένα παλιό τρακτέρ, από κάποιον άλλο ηλικιωμένο αγρότη, και ύστερα το πήγε βόλτα στο δάσος (;) το τρακτέρ, αλλά εκείνο έβγαζε σπίθες και γι' αυτό δημιουργήθηκαν δέκα εστίες πυρός που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να καούν 70.000 στρέμματα στον Έβρο...»

Αυτή είναι η ιστορία που σερβίρεται σε μια προσπάθεια συσκότισης (γιατί άραγε;) των γεγονότων και να φανεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαυσε την περιοχή μας, ήταν τυχαίο συμβάν και όχι μελετημένος εμπρησμός.

Γιατί όπως είναι γνωστό, από την φωτιά απειλήθηκαν και εγκαταστάσεις ΡΑΝΤΑΡ της Πολεμικής Αεροπορίας και χρειάσθηκε μάλιστα η εκκένωση τους για να μην εγκλωβιστούν στις φλόγες το προσωπικό 24 ατόμων που υπηρετεί σ' αυτές, και στρατόπεδο στην περιοχή Φερών.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν φθάσει στην εφημερίδα, έλεγαν πως από τα Παρατηρητήρια των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, είχε επισημανθεί ένα αυτοκίνητο που έβαζε φωτιές σε τέσσερα σημεία. Δεν γνωρίζουμε εάν ο λόγος γινόταν για Ι.Χ. αυτοκίνητο ή για τρακτέρ.

Η ουσία είναι ότι πέραν των καταστροφών που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις και στο αγροτικό κεφάλαιο, η αμυντική διάταξη της πατρίδας μας, “τυφλώθηκε” από το ξέσπασμα αυτής της πυρκαγιάς.

Ο 50χρονος αγρότης καταδικάσθηκε από το αυτόφωρο Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, για εμπρησμό εξ’ αμελείας. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των ανακρίσεων και ερευνών των αρμόδιων Υπηρεσιών, το όνομα του δράστη παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αφού όπως έχουμε ξαναγράψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απαγορεύει την δημοσιοποίηση ονομάτων, αδιαφορώντας για την προστασία του Κοινωνικού Συνόλου. Και φορά “φερετζέ” στους κάθε λογής παράνομους για να συνεχίζουν ανενόχλητοι το… “θεάρεστο” έργο τους.

Σήμερα λοιπόν, με την προτροπή των αναγνωστών μας, ζητούμε να δοθεί στην δημοσιότητα το όνομα του δράστη με το “τρακτέρ της φωτιάς”. Γιατί ανάμεσα στα άλλα που μας πληροφόρησαν, είναι ότι πρόκειται για μουσουλμάνο που κατάγεται από το Μ. Δέρειο και είναι μάλιστα αυτός που απειλούσε την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου!!!

Για να μην δημιουργούνται τυχόν πεπλανημένες εντυπώσεις, πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης στην δημοσιότητα. Και αν έχουμε να κάνουμε με τους “Γκρίζους Λύκους” και τα πλοκάμια της “Εργκενεκόν” πρέπει κι αυτό να λεχθεί.

Ο Λαός του Έβρου πρέπει επί τέλους, να μάθει την Αλήθεια.

Όσον αφορά δε το “τρακτέρ της φωτιάς” να παραχθεί πάραυτα πραγματογνωμοσύνη τεχνικών για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έβγαλε σπινθήρες από την εξάτμισή του, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος (πίσω από την μηχανή) και όχι πίσω από το τρακτέρ.



Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Διασυνδέσεις δημοσιογράφων και ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011, 20:15



Με «άριστα» βαθμολογεί η... αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.

Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks. Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.

Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».

To έγγραφο που διέρρευσε μέσω του wikileaks


«Αργυρώνητοι Έλληνες δημοσιογράφοι»

Αν προκαλεί οργή η αξιολόγηση Ελλήνων δημοσιογράφων και η απόδοση ευσήμων από μία ξένη πρεσβεία σε όσους παρουσιάζουν θετικά τις αμερικανικές θέσεις, θλίψη προκαλούν τα όσα αναφέρονται στα τηλεγραφήματα που αποκάλυψε το Wikileaks για την κατάσταση της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Στο τηλεγράφημα με ημερομηνία Ιουνίου 2006 και τίτλο «Πώς να διαβάσετε τον ελληνικό Τύπο: ένας οδηγός για τους αμύητους», η αμερικανική πρεσβεία εκτιμά ότι «τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την κερδοφορία τους αλλά πρωτίστως για την άσκηση πολιτικής και οικονομικής πίεσης, ενώ υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι που διατηρούν θέση σε πολιτικά γραφεία Τύπου, τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν δημοσιογραφικά, λαμβάνοντας από αυτά δώρα και χρήματα». Ως παράδειγμα αναφέρεται ο χρηματισμός δημοσιογράφων από την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Επίσης, αναφέρεται ότι είναι πολύ σπάνιο το μέσο ενημέρωσης να ασκεί κριτική στον ιδιοκτήτη του, προβάλλοντας ως παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφο του MEGA, που φέρεται να ισχυρίστηκε στην πρεσβεία ότι το κανάλι της έχει ασκήσει μόνο μία φορά κριτική στον ιδιοκτήτη του.

Δείτε το σχετικό έγγραφο από το Wikileaks


Επιρροή στις δημοσιογραφικές σχολές

Σε άλλο τηλεγράφημα με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2008 και τίτλο «Το φαινόμενο των free press: The village voice», γίνεται αναφορά στα free press έντυπα, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί η πρεσβεία, για να παρέμβει όχι μόνο σε αυτά αλλά και σε σχολές δημοσιογραφίας. Αυτό, προκειμένου η νέα γενιά δημοσιογράφων να εκπαιδεύεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι αρνητικά διακείμενη στις Η.Π.Α. και την πολιτική τους.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο περιοδικό «Lifo» και μια συνέντευξη, που η πρεσβεία τοποθέτησε - set up, για να προωθήσει ένα συνέδριο που η ίδια διοργάνωσε στην Αθήνα.
«Ελπίζουμε ότι η νέα γενιά δημοσιογράφων θα είναι πιο απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες γενιές» αναφέρει ο συντάκτης του τηλεγραφήματος, ο οποίος κάνει λόγο για «συνομιλητές» της πρεσβείας μέσα σε σχολές δημοσιογραφίας.



Τα τηλεγραφήματα αναφέρονται αρκετές ακόμη φορές στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την κάλυψη που παρείχε σε εκδηλώσεις της πρεσβείας αλλά και τη διοργάνωση αμερικανικού τύπου debate μέσω του youtube πριν από τις εκλογές.

Για περισσότερα πατήστε και διαβάστε τα έγγραφα:

ΈΓΓΡΑΦΟ 1
ΈΓΓΡΑΦΟ 2
ΈΓΓΡΑΦΟ 3

28 Αυγούστου 2011

Τα τηλέφωνα δείχνουν... ΗΠΑ

ΠOΛITIKHHμερομηνία δημοσίευσης: 28-08-11
Τα τηλέφωνα δείχνουν... ΗΠΑ
Τι αποκαλύπτει η έρευνα για τις παρακολουθήσεις το 2004

Του Γιαννη Σουλιωτη

Την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας δείχνει η εισαγγελική (προδικαστική) έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Δ. Δασούλα στον ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων κατά την περίοδο 2004-2005 μέσω του δικτύου της Vodafone.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε, με τη βοήθεια τεχνικών της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στον ιχνηλάτηση της πορείας των 14 κινητών τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των συνομιλιών από τους άγνωστους υποκλοπείς. Τέσσερα από αυτά τα τηλέφωνα είχαν αγορασθεί από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη του Πειραιά επ’ ονόματι ενός –αγνώστων λοιπών στοιχείων– Ελληνα, που όμως αποδείχθηκε ανύπαρκτο πρόσωπο. Ενώ οι προηγούμενες έρευνες προσανατολίσθηκαν στον έλεγχο των καρτών (συνδέσεων), ο εισαγγελέας Eφετών εστίασε στον έλεγχο της πορείας των συσκευών των τεσσάρων από τα δεκατέσσερα κινητά, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής. Ο εισαγγελέας ανέθεσε στους τεχνικούς συμβούλους του να παρακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό (ΙΜΕΙ) των τεσσάρων συσκευών που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία κάθε μιας.

Ενας από τους χρήστες των συσκευών αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη σύνδεση, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από τις αρχές του 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε επισημάνει το 2005 σε σχετικό πόρισμά της ότι είχαν εντοπισθεί δύο κλήσεις από ένα καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TIM (μετέπειτα Wind), κλήσεις που ήταν και οι μόνες εξερχόμενες από τα καρτοκινητά-σκιές. Η ΕΥΠ είχε ζητήσει άρση του απορρήτου για τη σύνδεση αυτή και η εταιρεία είχε απαντήσει ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει «για περίπου ένα μήνα, έως τον Ιούλιο του 2004, χωρίς να πραγματοποιηθεί εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση». Αργότερα, η ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι η σύνδεση της ΤΙΜ είχε επικοινωνήσει τόσο με τα καρτοκινητά-σκιές όσο και με άλλη δεύτερη σύνδεση της ΤΙΜ, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.

Τώρα, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δ. Δασούλας ανακάλυψε ότι το κινητό –το ΙΜΕΙ του οποίου καταδεικνύει ότι η συσκευή ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ– εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TΙΜ. Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι αυτός που χρησιμοποιούσε το κινητό της Vodafone, αλλά και εκείνος που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας της ΤΙΜ, ήταν το ίδιο πρόσωπο ή ανήκαν στην ίδια ομάδα.

Η άσκηση διώξεων δεν αναμένεται, πάντως, να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς κάθε εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία ξένης χώρας καλύπτεται από διπλωματική ασυλία. Διαφορετικό, ωστόσο, είναι το ζήτημα για τυχόν συνεργούς που δεν καλύπτονται από αυτήν, εναντίον των οποίων μπορεί να κινηθεί η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κυβέρνηση είναι ενήμερη από την αρχή του καλοκαιριού επί των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας. Παρά την άποψη ορισμένων μελών της ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας ίσως οδηγήσει σε περιπλοκές τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε μια υπόθεση κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, στη λίστα των προσώπων που παρακολουθούνταν ήταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

26 Αυγούστου 2011

Η Ζουράφα, η δύναμη του σημείου της ΑΟΖ

Η Ζουράφα, η δύναμη του σημείου της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Αν χρειαζόμαστε ένα φυσικό παράδειγμα της δύναμης του σημείου στην ΑΟΖ για να γίνει κατανοητή σε όλους η αξία της, αρκεί να πάρουμε τη Ζουράφα. Σε σχέση με τα μεγέθη των κλασικών νησιών του Αιγαίου, μπορεί αυτή να μοντελοποιήσει με την έννοια των φυσικών, το σημείο. Όσον αφορά στην ΑΟΖ, η ύπαρξη του φάρου υποστηρίζει την έννοια της οικονομικής δραστηριότητας ακόμα κι αν αυτή είναι του ελάχιστου βαθμού, πράγμα που σημαίνει εκ των υστέρων ότι θα χρειαστεί μία επένδυση. Με τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, επιπλέον, όταν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα στη μέση του πουθενά, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι διευκόλυνση προσφέρει ένα σταθερό σημείο. Η Ζουράφα όσον αφορά το θέμα της επικάλυψης ανήκει στην κατηγορία της Γαύδου, διότι η ΑΟΖ της Σαμοθράκης την καλύπτει. Από την άλλη, η Ζουράφα ανήκει όντως στα ακριτικά νησιά, τα οποία καλύπτουν με την ΑΟΖ τους περιοχές που δεν καλύπτει κανένα άλλο νησί. Με άλλα λόγια, λόγω του μεγέθους της Ζουράφας, είναι εύκολο να διαπιστώσουμε το εμβαδόν της κυψέλης Voronoi που καλύπτει και κατά συνέπεια, να αναδείξουμε την αξία της έννοιας της ΑΟΖ. Είναι βέβαια ο ίδιος λόγος για τον οποίο η Τουρκία αμφισβητεί την ύπαρξή της ως αντικείμενο της ΑΟΖ. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αντιληφθούμε κι εμείς ως Έλληνες τη σπουδαιότητα της Ζουράφας μέσα στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Διότι αυτή τη φορά, το μέγεθος του νησιού είναι τόσο μικρό που αναγκαστικά μας προκαλεί. Εννοούμε ότι όταν το νησί είναι μεγάλο, έχουμε την εντύπωση ότι το μέγεθος του σχετίζεται με το μέγεθος της ΑΟΖ. Εδώ το παράδειγμα της Ζουράφας αποδεικνύει ότι ακόμα κι ένα σημείο, προσφέρει σε άδειο χώρο μια ΑΟΖ που έχει εμβαδόν π(200)2 ΝΜ2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η κυψέλη της Ζουράφας αγγίζει και τις κυψέλες που δημιουργούν τα σημεία της τουρκικής ακτής, υπάρχει βέβαια μία τροποποίηση. Το σημαντικό όμως είναι το διαφορικό, δηλαδή τι προσφέρει η ύπαρξη της Ζουράφας ως αντικείμενο της ΑΟΖ και αυτό εντοπίζεται εύκολα στο χάρτη. Αν τα μεγέθη ήταν του ίδιου τύπου, το εμβαδόν αυτό θα ήταν σχεδόν μηδενικό. Με άλλα λόγια, αποδεικνύουμε με τη Ζουράφα την αξία της ΑΟΖ ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις.




http://www.lygeros.org/lygeros/7700-gr.html

21 Αυγούστου 2011

Πως Γνωρίζουμε ότι Προκαλούμε την Παγκόσμια Θέρμανση

Πως Γνωρίζουμε ότι Προκαλούμε την Παγκόσμια Θέρμανση

Το 1859, ο φυσικός Τζον Τίνταλ έδειξε το φαινόμενο του θερμοκηπίου με ένα πείραμα. Το ορατό φως περνά εύκολα μέσα από την ατμόσφαιρα και θερμαίνει τη Γη. Όμως, παράλληλα, αόρατες ακτίνες αντανακλώνται στην επιφάνειά της (υπέρυθρες) και δεν φεύγουν εύκολα προς το διάστημα. Αυτό που έδειξε ο Τίνταλ είναι ότι ορισμένα αέρια όπως οι υδρατμοί και το διοξείδιο του άνθρακα εμποδίζουν τις ακτίνες αυτές. Γι’αυτό και ονομάζονται αέρια του θερμοκηπίου.

Ο Τίνταλ έκανε και ορισμένες προβλέψεις για το τι θα πρέπει να περιμένουμε αν τα αέρια του θερμοκηπίου προκαλέσουν παγκόσμια θέρμανση (Τίνταλ, 1861). Στην πραγματικότητα, αναμένεται μια ολόκληρη σειρά από συγκεκριμένες τάσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια θέρμανση. Η παρατήρησή τους ενισχύει την άποψη ότι η παγκόσμια θέρμανση είναι ανθρωπογενής και υποβαθμίζει την υπαιτιότητα των φυσικών παραγόντων. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πολλά ανθρώπινα «αποτυπώματα» όσον αφορά την Κλιματική Αλλαγή.

Οι άνθρωποι αυξάνουν τα επίπεδα του CO 2

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι η αύξηση στα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα οφείλεται στον άνθρωπο. Πρόκειται για απλή λογική: Η ποσότητά του CO2 αυξάνεται κατά περίπου 15 δις τόνους κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι, μάλιστα, εκλύουν το διπλάσιο! Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για του λόγου το αληθές.

Όταν μετράμε το είδος του άνθρακα που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο από τον άνθρακα που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα ( Manning, 2006). Καθώς καίμε ορυκτά καύσιμα, αφαιρούμε οξυγόνο και η μείωσή του προχωρά ταυτόχρονα με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα ( Manning, 2006). Υπάρχει επίσης μια απότομη αύξηση του «ορυκτού άνθρακα» στα κοράλλια ( Palejero, 2005), στα σπογγοειδή ( Swart, 2010), αλλά και στον πυθμένα του ωκεανού ( Murata, 2010). Επιπλέον, οι μετρήσεις ραδιοάνθρακα στις ραβδώσεις των δέντρων επιβεβαιώνει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί την αύξηση του διοξειδίου ( Levin, 2000). Ακόμα και το χαρτί στις σελίδες των αρχαίων βιβλίων καταγράφει την επίδραση της μόλυνσης, από τις αρχές της βιομηχανικής εποχής μέχρι σήμερα (Yakir, 2011).

Συνεπώς, πολλές ανεξάρτητες πηγές επιβεβαιώνουν ότι ναι, είμαστε υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση της ποσότητας του CO2 στην ατμόσφαιρα.

Το παραπάνω CO 2 αιχμαλωτίζει τη θερμότητα.

Η κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου παρέχει έναν αριθμό από προβλέψεις που επαληθεύονται. Αν το διοξείδιο αιχμαλωτίζει περισσότερη θερμότητα, τότε θα έπρεπε να παρατηρούμε λιγότερη από αυτή να διαρρέει προς το διάστημα. Οι δορυφόροι που μετρούν την ακτινοβολία αυτή βρίσκουν πράγματι ότι λιγότερη ζέστη διαρρέει προς το διάστημα τις τελευταίες δεκαετίες, ακριβώς σε εκείνα τα μήκη κύματος που το CO2 απορροφά ενέργεια ( Harries 2001, Griggs 2004, Chen 2007). Οι αναλυτές των δεδομένων αυτών κάνουν λόγο για «άμεση πειραματική απόδειξη ότι επιδεινώνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη Γη».

Αν λιγότερη θερμότητα διαρρέει προς το διάστημα, τότε υπάρχει μόνο ένα μέρος για να καταλήξει η υπόλοιπη: Πίσω στην επιφάνεια. Οι επιστήμονες το μετρούν αυτό και επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από τους δορυφόρους – πράγματι περισσότερη ζέστη επιστρέφει στη Γη ( Philipona 2004, Evans 2006, Wang2009). Η επιβεβαίωση οδήγησε τους επιστήμονες να δηλώσουν ότι :

«Τα πειραματικά δεδομένα θα πρέπει οριστικά να δώσουν τέλος στην άποψη των σκεπτικιστών ότι δεν υπάρχουν πειραματικές αποδείξεις για τη σχέση ανάμεσα στους αυξημένους ρύπους και στην παγκόσμια θέρμανση».

Δυστυχώς, οι επιστήμονες υποτίμησαν την τάση του ανθρώπου να αγνοεί τα στοιχεία, ακόμα και όταν είναι τόσο άμεσα.

Η Κλιματική Αλλαγή Έχει μια Συγκεκριμένη «Υπογραφή».

Ήδη από τον 19ο αιώνα, ο Τίνταλ προέβλεψε πως η παγκόσμια θέρμανση θα οδηγούσε στο φαινόμενο να ζεσταίνονται οι νύκτες πιο γρήγορα από ότι οι ημέρες. Αυτό συμβαίνει διότι κατά τη νύκτα, η επιφάνεια της Γης ψυχραίνεται καθώς διαρρέει ακτινοβολία προς το διάστημα. Τα αέρια του θερμοκηπίου κρατούν μέρος της θερμότητας αυτής, μειώνοντας έτσι την ψύξη κατά τη διάρκεια της νύκτας. Χρειάστηκαν 130 χρόνια μέχρις ότου να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Τίνταλ, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες οι μετρήσεις στην επιφάνεια το απέδειξαν ( Braganza 2004, Alexander 2006, Zhou 2009). Τα θερμόμετρα και οι δορυφόροι έδειξαν επίσης ότι τους χειμώνες η τάση είναι πιο έντονη από ότι τα καλοκαίρια.

Τα στοιχεία συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Ακόμη μια τάση εμφανίζεται στην ίδια την ατμόσφαιρα. Με τη θερμότητα να δεσμεύεται, αναμένουμε να δούμε το κάτω μέρος της να ζεσταίνεται. Επίσης, καθώς λιγότερη θερμότητα διαρρέει προς το διάστημα και με περισσότερο CO2 στη στρατόσφαιρα, περιμένουμε να δούμε το επάνω μέρος της να ψυχραίνεται. Οι δορυφόροι και τα μετεωρολογικά αερόστατα έχουν καταγράψει αυτή την αντίστροφη τάση (Jones, 2003).

Με την τροπόσφαιρα να ζεσταίνεται και την στρατόσφαιρα να ψυχραίνεται, το μεταξύ τους όριο (τροπόπαυση) λογικά θα πρέπει να μετατοπίζεται προς τα επάνω, ως αποτέλεσμα της θέρμανσης από τα αέρια του θερμοκηπίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται ( Santer, 2003). Ένα άλλο κομμάτι της ατμόσφαιρας, η ιονόσφαιρα, αναμένεται να ψυχρανθεί και να συμπιεστεί εξαιτίας του φαινομένου. Και αυτή η τάση καταγράφτηκε από τους δορυφόρους ( Lastovika, 2006). Συνεπώς, αλλάζουμε την ίδια τη δομή της ατμόσφαιρας.

Αυτό που είναι συναρπαστικό με όλες αυτές τις ενδείξεις είναι ότι παράλληλα αποκλείουν ορισμένες άλλες πιθανές αιτίες για την παγκόσμια θέρμανση. Αν ο ήλιος την προκαλούσε, τότε τα καλοκαίρια θα ζεσταίνονταν πιο γρήγορα από τους χειμώνες και οι ημέρες πιο γρήγορα από τις νύκτες, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Αντίστοιχα, αποκλείονται και οι κύκλοι του ωκεανού ως παράγοντας παγκόσμιας θέρμανσης. Δεν πρόκειται για μια περίπτωση θερμότητας που μετακινείται εξαιτίας των ρευμάτων, αλλά ολόκληρο το ωκεάνιο σύστημα συσσωρεύει θερμότητα. Ο τρόπος που συμβαίνει αυτό εξηγείται μονάχα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Συμπέρασμα

Η σημερινή παγκόσμια θέρμανση έχει όλα τα χαρακτηριστικά του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αν κάποιος είναι σκεπτικός απέναντι στην υπαιτιότητα του ανθρώπου, τότε θα πρέπει να πιστεύει δύο πράγματα: Ότι κάτι άγνωστο προκαλεί την παγκόσμια θέρμανση και μοιάζει με το φαινόμενου του θερμοκηπίου. Επίσης, ότι κάτι άγνωστο παρεμποδίζει την εκδήλωση του γνωστού φαινομένου του θερμοκηπίου. Συνεπώς, μπορούμε να δεχτούμε αυτό που γνωρίζουμε ότι ισχύει (θερμοκήπιο) ή να δεχτούμε δύο άγνωστα πράγματα.

Το ρητό λέει ότι «αν περπατάει σαν πάπια και μιλάει σαν πάπια, τότε πρέπει να είναι πάπια». Αλλά οι σκεπτικιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάποιο άλλο άγνωστο ζώο, το οποίο παριστάνει την πάπια.

----------------------------------------------------------------------------

Να προσθέσω και ένα άλλο ρητό που λέει:
Τα φαινόμενα απατούν.

20 Αυγούστου 2011

Iχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.

Iχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.
Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν από το 7.000 π.Χ.
Iχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.

«Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».

Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν στο 7.000 π.Χ.

19 Αυγούστου 2011

Σχέδιο «Πυθία 1» για δολοφονία Κ. Καραμανλή

Σχέδιο «Πυθία 1» για δολοφονία Κ. Καραμανλή

22/06/2011 - 09:00


|

Του Σπύρου Τρίψα

Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την...
Σχέδιο «Πυθία 1» για δολοφονία Κ. Καραμανλή

κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα». Άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ», διοργανώνοντας κυρίως επιχειρήσεις «αντιπαρακολούθησης». Πρόκειται, δηλαδή, για επιχειρήσεις που ως στόχο είχαν τον εντοπισμό ατόμων ή ομάδων που παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις του, καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που η προαναφερόμενη «ομάδα Εργασίας» περιέγραψε ως «επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου 2008».

Ωστόσο, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι ομάδες των πρακτόρων της FSB και οι άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού αντιπαρατέθηκαν μεταξύ τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ». Σύμφωνα με το έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών, κατά τις απογευματινές ώρες και σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, έλαβε χώρα μια «ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής» μεταξύ FSB και πρακτόρων Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD, που δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. «Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό. Λίγες γραμμές παρακάτω το συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαιώνει ότι στόχος των ατόμων του άλλου «Χώρου» ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής, καθώς μέσα στο εγκαταλελειμμένο όχημα βρέθηκαν:

• Χάρτες στους οποίους είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα.

• Ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του και τα στοιχεία των συνοδευτικών οχημάτων και μηχανών ασφαλείας που συνέθεταν την πρωθυπουργική πομπή.

• Άλλοι χάρτες πάνω στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης που είχαν στοχοποιήσει τον κ. Καραμανλή.

• Κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ, όπως εργαλεία μακιγιάζ, μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες και χωρίς διακριτικά κ.ά.

• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

• Όπλα τύπου Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ, τηλεχειριστήριο, τρόφιμα και σκηνές.

• Εκρηκτική ύλη C-4. Πρόκειται για στρατιωτική εκρηκτική ύλη, η οποία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Σχέδιο «Πυθία»

Η επιχείρηση δολοφονίας του κ. Κώ- στα Καραμανλή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Δηλαδή, κάποιοι ήθελαν να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική, μεταχειριζόμενοι όχι πολιτικά, διπλωματικά ή οικονομικά μέσα, αλλά τη φυσική εξόντωση του «στόχου» με «επίθεση». Ειδικότερα, το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

1. Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Σημειώνουμε ότι η υπόθεση αυτή, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει αρκετά χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή.

2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζουμε τις απαγωγές του Γιώργου Μυλωνά (Ιούνιος 2008) και του Περικλή Παναγόπουλου (Ιανουάριος 2009).

3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Το Δεκέμβριο του 2008 η Αθήνα μετετράπη σε πεδίο μάχης με πυρπολήσεις καταστημάτων, περιουσιών ανύποπτων πολιτών από τους γνωστούς-άγνωστους. Στο παρασκήνιο των συγκεκριμένων γεγονότων είχε γίνει πολύς λόγος για την εμπλοκή και «ξένων υπηρεσιών».

4. Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Καμία θετική έκβαση και δήλωση για τα εθνικά μας ζητήματα, ακόμη και για το ήσσονος, συγκριτικά, σημασίας γεγονός κατάργησης της βίζας για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.

Όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο. Ο ίδιος περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της «ομάδας Εργασίας» της FSB, η οποία, όπως προκύπτει, κράτησε από το Μάρτιο έως και το τέλος του 2008, με τον κ. Καραμανλή να ενημερώνεται για όλα όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο κοντά του και τόσο μακριά του συνάμα, μόλις στις 5 Φεβρουαρίου του 2009. Όπως προκύπτει με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο και με δεδομένο ότι όλα αυτά απηχούν την πραγματικότητα, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί αλλά και πολλοί από τους λοιπούς συμμάχους μας όχι μόνο ήταν ενοχλημένοι από τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στην ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα από την εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spreads βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες. Εξάλλου, οι οικονομικές συμμαχίες που είχαν τότε προωθηθεί επέτρεπαν στη χώρα να απευθυνθεί για βοήθεια σε ανταγωνίστριες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα), πετυχαίνοντας σε κάθε περίπτωση καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το μνημονιακό μονόδρομο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ΕΥΠ μέσω του ενημερωτικού δελτίου της, η εγκυρότητα των συγκεκριμένων πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί, ενώ δεν αποκλείει το γεγονός οι πληροφορίες να εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Μυστικές υπηρεσίες

και τρομοκρατία

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι όμως όλα όσα φέρεται να υποστηρίζουν οι Ρώσοι για την τρομοκρατία, δίνοντας με τα στοιχεία που παρουσιάζουν μία διαφορετική οπτική γύρω από τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα μας. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Η «ομάδα Εργασίας» της FSB κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, τις οποίες και κατατάσσει σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που ασκούν αντάρτικο πόλεων και σε αυτές που ειδικεύονται σε ληστείες και απαγωγές, σημειώνοντας ότι θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης και έχουν πάντα σχέδιο διαφυγής, ενώ πιθανολογούν και τους χώρους απόκρυψής τους. Αν και αυτά είναι αληθή, τότε επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί πολλών περί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ τρομοκρατίας, κοινού εγκλήματος και ξένων μυστικών υπηρεσιών... 

Tα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει το «ενεργειακό πραξικόπημα»

Στο 77ο τεύχος των «Επικαίρων» (7/4/2011) αποκαλύψαμε το «ενεργειακό πραξικόπημα» των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Φέραμε στο φως της δημοσιότητας το τηλεγράφημα του τότε υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ κ. Μάθιου Μπράιζα προς τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Αλέξανδρο Μάλλια, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση;». Και συνέχιζε στον ίδιο άκρως ενοχλημένο και απειλητικό τόνο ο κ. Μπράιζα στο τηλεγράφημά του: «Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον [αγωγό] TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%;». Το τηλεγράφημα καταλήγει: «Βρισκόμαστε σε σύγχυση». Ήταν 17 Δεκεμβρίου 2007, τρεις μήνες μετά την ανανέωση της εκλογικής εμπιστοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση. Στο ίδιο τεύχος αποκαλύπταμε έγγραφο, της ίδιας εποχής, του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που δημοσιοποιήθηκε στο WikiLeaks, αλλά και έγγραφο της Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας κυρίας Ντέμπορα Μακάρθι, που αναφέρουν ότι εργάζονται για να «ακυρώσουν» τόσο τη συμφωνία αγοράς τεθωρακισμένων από τη Ρωσία όσο και τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, εκτός από τον προγραμματισμό κατασκευής του αγωγού South Stream που αποκαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του τότε πρωθυπουργού με τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ενεργοποιήσει και τις διαδικασίες για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που επί έτη βρισκόταν μόνο στα χαρτιά. Με τους δύο αυτούς ενεργειακούς αγωγούς, η Ρωσία παρέκαμπτε την Τουρκία και έβρισκε διέξοδο στη Μεσόγειο και άρα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η κορύφωση της ενόχλησης των Αμερικανών και των άλλων συμμάχων ήρθε με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού στις 2 Απριλίου 2008 στο Βουκουρέστι, όταν, αψηφώντας τη θέληση του Τζορτζ Μπους, έθεσε βέτο για την είσοδο των Σκοπίων (FYROM) στο ΝΑΤΟ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 16/06/2011

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22908&category_id=0





Ο Άλεξ Ρόντος γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!

22/06/2011 - 15:21


|

Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή γνώριζε ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Ρόντος...
Ο Άλεξ Ρόντος γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!

μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μεγάλο αντίκτυπο στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποκάλυψη του προηγούμενου τεύχους των «Επικαίρων», που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Παρά τον ορυμαγδό των πολιτικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, η αποκάλυψη των «Επικαίρων» «σάρωσε» σε ειδησεογραφικά sites και blogs, ενώ αναπαράχθηκε στον καθημερινό και τον κυριακάτικο Τύπο. Παράλληλα, στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τα δρώμενα εκείνης της περιόδου, με τους πρωταγωνιστές της να θυμούνται γεγονότα που τη στιγμάτισαν.

Αυτά που κυκλοφορούσαν επί μακρόν ως συνωμοσιολογικά σενάρια επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο η αποκάλυψη-σοκ των «Επικαίρων». Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με άκρως απόρρητο έγγραφο που είχε την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε μέλη της τότε κυβέρνησης Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού από συμμαχικές μυστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου έρχονταν από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Μέλη «ομάδας Εργασίας» της FSB, που βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προστασίας των συζητήσεων Καραμανλή - Πούτιν - Παρβάνοφ από υποκλοπές, αποκάλυψαν σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Όπως υποστηρίζεται στο απόρρητο έγγραφο, μεταξύ του πενθημέρου 20-25 Απριλίου 2008 έλαβε χώρα μια ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής μεταξύ των ανδρών της FSB και πρακτόρων δυτικών υπηρεσιών και της ΜOSSAD, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν διαφεύγοντας οι πράκτορες των δυτικών υπηρεσιών βρέθηκαν χάρτες της καθημερινής διαδρομής του πρωθυπουργού, στοιχεία της προσωπικής ασφάλειας του, συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4.

Στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται ότι το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο περιελάμβανε τέσσερις άξονες...

Όλο το άρθρο του Γιάννη Κορωναίου και συνεντεύξεις ανθρώπων πουγνώρζαν την υπόθεση στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", στο τέυχος 88, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23132









Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα ΚαραμανλήΕκτύπωσηE-mail
18-08-2011 23:39:09



Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο αποκάλυψε το θέμα.

Στην έρευνα αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.

Το περιοδικό προχώρησε στις αποκαλύψεις τον Ιούνιο, επικαλούμενο άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (No 219/ 5 Φεβρουαρίου 2009)» το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας το.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο η ΕΥΠ «έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «Ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Οι πράκτορες της FSB αναφέρουν στην έκθεση τους ότι τον Απρίλιο του 2008 εντόπισαν ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή και αντιπαρατέθηκαν μαζί τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ».

Η επιχείρηση δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», όπως αναφέρει το περιοδικό.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22856&Itemid=45

16 Αυγούστου 2011

Γιατί υπάρχει το σύμπαν;


Γιατί υπάρχει το σύμπαν;

Submitted by  on Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011One Comment
Όπως έγραψε κάποτε ο Douglas Adams : “Το σύμπαν είναι μεγάλο, πραγματικά πολύ μεγάλο."  Και όμως, εάν η θεωρία μας για το big bang είναι σωστή, το σύμπαν ήταν κάποτε πολύ μικρότερο. Πράγματι, κάποτε ήταν μικρότερο κι από ένα σημείο. Περίπου πριν 13,7 δισεκατομμύρια έτη χρόνο ξεπήδησε αυθόρμητα και ο χώρος από το κενό. Πώς έγινε αυτό;
universe-mapΉ για να το θέσουμε διαφορετικά: γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτα; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα, ίσως το μεγαλύτερο. Η ιδέα ότι το σύμπαν απλά εμφανίστηκε από το τίποτα είναι αρκετά δύσκολη, η προσπάθεια να συλλάβουμε το τίποτα είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολο.
Είναι, επίσης, λογικό να ζητήσουμε την επιστημονική άποψη για αυτό το ζήτημα. Πάντως κάποια βασική φυσική δείχνει ότι εσείς και το υπόλοιπο σύμπαν είναι συντριπτικά πιθανό να υπάρχει. Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, που είναι από τους πλέον βασικούς φυσικούς νόμους, λέει ότι η αταξία, με λίγα λόγια  η εντροπία, τείνει πάντα να αυξηθεί. Η εντροπία μετρά τον αριθμό των τρόπων που μπορούμε να επαναδιευθετήσουμε τα συστατικά ενός συστήματος χωρίς να αλλάξει συνολικά η εμφάνισή του. Τα μόρια σε ένα θερμό αέριο, για παράδειγμα, μπορούν να οργανωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσουν την ίδια συνολική θερμοκρασία και πίεση, κάνοντας το αέριο ένα σύστημα με υψηλή εντροπία. Αντίθετα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πάρα πολύ τη διάταξη των μορίων σε ένα ζωντανό οργανισμό, χωρίς να το μετατρέψουμε σε ένα μη ζωντανό αντικείμενο, γι’ αυτό και είστε ένα σύστημα με χαμηλή εντροπία. 
Με την ίδια λογική, η ανυπαρξία ή το τίποτα είναι η κατάσταση με την υψηλότερη εντροπία γύρω μας – μπορείτε να την ‘ανακατέψετε’  όσα θέλετε και να φαίνεται ακόμα σαν το κενό.
Λόγω αυτού του νόμου, είναι δύσκολο να δούμε πώς το τίποτα θα μπορούσε ποτέ να μετατραπεί σε κάτι πραγματικό, πόσο μάλλον σε κάτι τόσο μεγάλο όσο το σύμπαν. Όμως η εντροπία είναι μόνο μέρος της ιστορίας μας. Το άλλο ζήτημα είναι η συμμετρία – μια ποιότητα που φαίνεται να ασκεί βαθιά επίδραση στο φυσικό σύμπαν, όπου αυτή έρχεται στο προσκήνιο. “Η ανυπαρξία είναι όντως κάτι πολύ συμμετρικό αφού δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα," λέει ο φυσικός Frank Wilczek του MIT.
Και όπως έχουν μάθει οι φυσικοί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι συμμετρίες μπορούν να σπάνε.Η ειδικότητα του Wilczek είναι η κβαντική χρωμοδυναμική, η θεωρία που περιγράφει πώς συμπεριφέρονται τα κουάρκ βαθιά μέσα στους ατομικούς πυρήνες. Αυτή μας λέει λοιπόν ότι το τίποτα (το κενό) είναι μια αβέβαιη κατάσταση. "Μπορείτε να σχηματίσετε μια κατάσταση που δεν έχει κανένα κουάρκ και αντικουάρκ σε αυτήν, και να είναι εντελώς ασταθής”, λέει ο Wilczek. "Αυτή η κατάσταση του κενού (της ανυπαρξίας δηλαδή) αυθόρμητα παράγει ζεύγη κουάρκ-αντικουάρκ." Και τότε η τέλεια συμμετρία του κενού έχει σπάσει. Αυτό μας οδηγεί σε ένα απροσδόκητο συμπέρασμα, λέει ο Victor Stenger, ένας φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο: εις πείσμα της εντροπίας, "κάτι που είναι μια πιο φυσική κατάσταση από ότι το τίποτα".
"Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, δεν υπάρχει αληθινή κατάσταση «κενού»," συμφωνεί ο Frank Close του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το πραγματικό κενό θα είχε ακριβώς μηδενική ενέργεια, μια τιμή μεγάλης ακριβείας για τον αβέβαιο κβαντικό κόσμο. Αντίθετα, ένα κενό είναι στην πράξη γεμάτο με ένα θολό ζωμό από εικονικά σωματίδια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται ξαφνικά. Υπό αυτή την έννοια εσείς, εγώ, το φεγγάρι και οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν μας είναι ακριβώς διεγέρσεις του κβαντικού κενού.
Πριν από το Big Bang
Μήπως κάποιος παρόμοιος υπολογισμός ισχύει και για την προέλευση του ίδιου του σύμπαντος; Πολύ εύλογο, τονίζει ο Wilczek. "Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα στο κενό και σε ένα πλούσιο σύμπαν γεμάτο από ύλη," συνεχίζει. Ίσως το Big Bang ήρθε φυσικά απλώς από το τίποτα .
Αυτό, φυσικά, θέτει το ερώτημα του τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη, και πόσο διήρκησε. Δυστυχώς σε αυτό το σημείο οι βασικές ιδέες αρχίζουν να μας απογοητεύουν. Η έννοια "πριν" δεν έχει κανένα νόημα. Σύμφωνα με τα λόγια του Stephen Hawking, είναι σαν να ζητάμε τι υπάρχει βόρεια του Βόρειου Πόλου.
Ακόμα κι έτσι, υπάρχει ένα γεγονός που μας αναστατώνει περισσότερο από την ιδέα ότι κάτι μπορεί να έρθει από το τίποτα, ίσως το τίποτα από μόνο του δεν μπορεί να υπάρξει.
Εδώ είναι το γιατί. Η κβαντική αβεβαιότητα επιτρέπει ένα συμβιβασμό μεταξύ του χρόνου και της ενέργειας, οπότε κάτι που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να έχει λίγη ενέργεια. Για να εξηγήσουμε πώς το σύμπαν μας έχει διαρκέσει επί δισεκατομμύρια χρόνια, στην διάρκεια των οποίων σχηματίστηκαν γαλαξίες, ηλιακά συστήματα και έγινε η εξέλιξη της ζωή,, η συνολική ενέργεια του σύμπαντος πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Αυτό ταιριάζει με τη γενικά αποδεκτή άποψη για τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος, η οποία βλέπει τον χωροχρόνο να υποβάλλεται σε μια σύντομη και υπερ-ταχύτατη διαστολή αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Αυτή η περίοδος, γνωστή ως πληθωρισμός, πλημμύρισε το σύμπαν με ενέργεια. Αλλά σύμφωνα με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας περισσότερος χωροχρόνος σημαίνει επίσης και περισσότερη βαρύτητα. Η έλξη της βαρύτητας αντιπροσωπεύει την αρνητική ενέργεια που μπορεί να ακυρώσει τη θετική ενέργεια του πληθωρισμού – στην ουσία κατασκευάστηκε ένα σύμπαν από το τίποτα. «Μου αρέσει να λέω ότι το σύμπαν είναι το απόλυτο δωρεάν γεύμα», λέει ο Alan Guth, ο κοσμολόγος στο ΜΙΤ, που έφερε τη θεωρία του πληθωρισμού πριν από 30 χρόνια.
Οι φυσικοί συνηθίζουν να ανησυχούν για το ότι η δημιουργία κάποιου πράγματος από το τίποτα δεν θα παραβιάζει όλα τα είδη των φυσικών νόμων, όπως η διατήρηση της ενέργειας. Αλλά αν διατηρείται η μηδενική  συνολική ενέργεια του σύμπαντος το πρόβλημα  εξαφανίζεται – και ένα σύμπαν που απλά ξεπήδησε από το τίποτα γίνεται όχι μόνο εύλογο, αλλά πιθανό. “Ίσως ένας καλύτερος τρόπος για να το πούμε είναι ότι το κάτι δεν είναι τίποτα", λέει ο Guth.
Τίποτα από αυτά ωστόσο δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η κατανόησή μας για τη δημιουργία στηρίζεται στην ισχύ των νόμων της φυσικής, ιδιαίτερα της κβαντικής αβεβαιότητας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι της φυσικής ήταν κατά κάποιο τρόπο κωδικοποιημένοι μέσα στον ιστό του σύμπαντος προτού αυτό υπήρξε. Πώς μπορούν οι φυσικοί νόμοι να υπάρχουν έξω από το χώρο και το χρόνο και δίχως να υπάρχει μια αιτία για την ύπαρξη τους; Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, γιατί υπάρχει κάτι περισσότερο από το τίποτα εκεί έξω;